ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε με πικρία ότι η σωστή Δημοσιογραφία δεν υπηρετείτε από όλους. Διαπιστώνουμε ότι ο καθένας μπορεί να διασπείρει «ειδήσεις» χωρίς καμία έρευνα ή επιβεβαίωση, παρά μόνο αναπαράγοντας πληροφορίες από αμφισβητούμενες και αναξιόπιστες πηγές. Οι δημοσιογραφίζοντες αυτοί (που ευτυχώς είναι ελάχιστοι), παραπληροφορούν και πλάθουν «ειδήσεις» και το χειρότερο γενικεύουν τα συμπεράσματα τους, στιγματίζοντας κλάδους, επαγγελματίες και κοινωνικές ομάδες. Αυτές οι τακτικές αντιβαίνουν στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Απαντώντας στο δημοσίευμα που αναφέρει (χωρίς στοιχεία) ότι στην Πάτρα κυκλοφορούν «Ταξί καρμανιόλες» με ληγμένη άδεια, πρέπει να ενημερώσουμε το κοινό ότι αυτό ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Τα ταξί περνούν από τακτικό έλεγχο από δημόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ΔΥΟ (2) φορές το χρόνο. Έναν κάθε εξάμηνο για έλεγχο καυσαερίων και ρύπανσης και έναν ετήσιο για ενδελεχή, Γενικό, Τεχνικό Έλεγχο.

Και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος αυτοκινητιστής, παρά τις δικλείδες ασφαλείας των κρατικών μηχανισμών, ξεφεύγει των ελέγχων και μπορεί να ξεγλιστρά και από έλεγχο του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το άρθρο, αμφισβητώντας και αφήνοντας έτσι μομφή για τη σωστή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Αν παρόλα αυτά, τα όσα δημοσιεύονται στο άρθρο έχουν ψήγμα αλήθειας, θα έπρεπε να γίνει έγγραφη καταγγελία στις Αρμόδιες Αρχές & στο Σωματείο μας και όχι να αιωρείται η «πληροφορία» και να γενικεύεται σαν συνήθη τακτική των αυτοκινητιστών. Εκτός αν η πρόθεση του αρθρογράφου, είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η σωστή ενημέρωση του κοινού. Αυτό όμως συνιστά συκοφαντία και παραπληροφόρηση, πράγμα αντιδεοντολογικό και παράνομο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα ταξί στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, όπως και σε όλη την Επικράτεια, είναι απόλυτα ασφαλή και δεν χρειάζεται με τέτοια δημοσιεύματα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Δ.Τ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τα μέλη μας (αλφαβητικά)

1. Ανθοπωλών

2. Αργυροχρυσοχόων- Ωρολογοποιών

3. Αρτοποιών

4. Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών ΝΔ. Ελλάδας

5. Βαφέων- Φανοποιών  Αυτ/των

                                     περισσότερα...