oebesna2

ΑΡΧΙΚΗ

Παρά το ότι οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τα συμπεράσματα που εξήχθησαν, κάθε άλλο παρά θετικά ήταν, αφού θα τα χαρακτηρίζαμε απαισιόδοξα έως και αρνητικά. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν η αναβλητικότητα και η οπισθοδρόμηση, πράγμα άκρως αρνητικό για κάθε προοπτική ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η εξ ολοκλήρου απόδοσή του θαλάσσιου μετώπου στον Δήμο της Πάτρας, η επικείμενη εξόρυξη πετρελαίου, το Φυσικό Αέριο και η έλευσή του με ορθόδοξο τρόπο, η κατασκευή σιδηροδρόμου και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, χαρακτηρίζονται από παλινωδίες και καθυστερήσεις πολλών ετών που δυστυχώς δεν σταματούν εδώ, όπως φάνηκε και από τις εργασίες του συνεδρίου.

Την έντονη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου που πάγωσε με την πιθανή επαναδημοπράτηση του έργου εξέφρασε η ΟΕΒΕΣΝΑ και σε παλαιότερο δελτίο τύπου τονίζοντας και τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η καθυστέρηση τόσο για την ασφάλεια των χρηστών της όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Για το θέμα τηρήθηκε σιγή ιχθύος χωρίς καμία αναφορά σε ό,τι έχει να κάνει με την εξέλιξη του.

Εν αντιθέσει με το θέμα του τρένου, που η νέα κυβέρνηση το επανέφερε και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος αφού τείνει προς επανεξέταση και η υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου στον ιστό της πόλης ενώ είχε οριστικοποιηθεί αφού είχαν εξασφαλιστεί και τα απαιτούμενα κονδύλια, κάτι που μας πάει χρόνια πίσω. Ωστόσο, πιο πολύ προβληματίζει η στάση του Γ.Γ. Υποδομών κου Καραγιάννη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει πλήρης υπογειοποίηση με συνέπεια να διχοτομηθεί η πόλη και να υποβαθμιστεί έτι περισσότερο.

Επιπλέον, η έλευση του φυσικού αερίου και μάλιστα με τον απαρχαιωμένο τρόπο της μεταφοράς του και αποθήκευσής του σε δεξαμενές σταδιακά, τοποθετήθηκε χρονικά στην καλύτερη περίπτωση η πρώτη μικρή ποσότητα που θα εξυπηρετεί ανάγκες αποκλειστικά τροφοδοσίας πλοίων σε βάθος τετραετία. Η εκτίμησή μας είναι ότι με τις τακτικές που ακολουθούνται θα αργήσει πολύ περισσότερο να καλύψει ανάγκες επιχειρηματικές και οικιακές, αφού αυτό θα είναι εφικτό σε τριάντα και πλέον έτη, με κίνδυνο να ξεπεραστεί, λόγω της αναβλητικότητας, σαν μορφή ενέργειας.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν πως ο χειρισμός των έργων χαρακτηρίζεται από ανικανότητα, αναβλητικότητα και προχειρότητα, παραπέμποντας τα έργα στις καλένδες. Ενώ ενισχύεται η στάση απομόνωσης και του αποκλεισμού της περιοχής από τα σχέδια ανάπτυξης, προοπτικής και προσέλκυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Νομού Αχαΐας συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της για τα έργα της περιοχής, χωρίς εκπτώσεις και επικοινωνιακούς – πολιτικάντικους χειρισμούς.

Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και επιτέλους να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και να την αντιμετωπίσουν με την ανάλογη προσοχή και αποφασιστικότητα που της αρμόζει με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Επιτέλους, κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή και να δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και στην περιοχή μας.

Τα μέλη μας (αλφαβητικά)

1. Ανθοπωλών

2. Αργυροχρυσοχόων- Ωρολογοποιών

3. Αρτοποιών

4. Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών ΝΔ. Ελλάδας

5. Βαφέων- Φανοποιών  Αυτ/των

                                     περισσότερα...

Φυλλάδιο ΟΕΒΕΣΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 • ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ

  Ο σύλλογος Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών νομού Αχαΐας, σας ενημερώνει ότι οι εφημερίες των καταστημάτων Βουλκανιζατέρ για τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ έχουν ως εξής: Για την Κυριακή 01ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν οι ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Β.-ΚΑΥΚΑΣ Ι. Ο.Ε, Ευβοίας 210 , 2610-361668 Για την Κυριακή 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν ο ΤΣΟΚΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Μαραγκοπούλου 74, 2610-623368 Για την Κυριακή 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει οι ΑΦΟΙ ΦΑΛΙΕΡΟΙ, Γ. Παπανδρέου 60, 2610-337735 Για την Κυριακή 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πατρών Κλάους 18, 2613-009111 Για την Κυριακή 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Θράκης 4 & Αγ. Σοφίας , 2610-455944
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Κύριε Δήμαρχε, όπως ήδη γνωρίζετε, κάποιες παρεμβάσεις στον λεγόμενο «κόμβο» Παπανδρέου έχουν ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν και παρ’ όλα αυτά εκκρεμεί ακόμα η ρύθμιση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στο σημείο αυτό, η κυκλοφορία ορίζεται από τα εργοταξιακά σήματα που υπάρχουν εκεί ακόμα, από τότε που γίνονταν οι εργασίες, και δεν έχουν αντικατασταθεί από σήμανση του ΚΟΚ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δημιουργείται σύγχυση στο θέμα της προτεραιότητας και όπως είναι φυσικό στο σημείο γίνονται ατυχήματα και επικρατεί χάος. Δεδομένου ότι εκεί συναντιούνται πολλοί δρόμοι και μάλιστα μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, όπως οι οδοί Ακρωτηρίου, Παπαναστασίου, Μυκηνών κλπ, είναι άκρως απαραίτητο να ολοκληρωθεί η σήμανση και η τελική ρύθμιση σχετικά με τις προτεραιότητες, ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Κατά την άποψή μας, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην οδό Ακρωτηρίου και σε αυτούς που κινούνται εντός του κόμβου, όπως ακριβώς γίνεται και στους υπόλοιπους κόμβους, για να ομαλοποιηθεί η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή. Αναμένουμε ενέργειές σας.
 • ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΙ ΠΔΕ

  Για λεπτομέρειες πατήστε: ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΤ  
 • ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΝΕΡ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  Για την Κυριακή 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δημοκρατίας 91-Οβρυά, 2610-525.394 Για την Κυριακή 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν οι ΑΦΕΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, Ακτή Δυμαίων 35, 2610-333.223 Για την Κυριακή 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν οι ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΙ, Ακρωτηρίου 238, 2610-52.52.22 Για την Κυριακή 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΠΑΛΟΥΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, Πανεπιστημίου 208, 2610-435.197
 • ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  Ο σύλλογος Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών νομού Αχαΐας, σας ενημερώνει ότι οι εφημερίες των καταστημάτων Βουλκανιζατέρ για τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ έχουν ως εξής: Για την Κυριακή 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ακρωτηρίου & Γλαύκου, 2610315554 Για την Κυριακή 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Ακρωτηρίου 224, 2610-34.66.90 Για την Κυριακή 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΚΡΟΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πανεπιστημίου & Γυθείου1-3 Κόμβος Κουρτέση, 2610-220999 Για την Κυριακή 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΜΠΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Αρχ. Κυρίλλου 38 & Θεμιστοκλέους, 2610-331965