oebesna2

ΑΡΧΙΚΗ

Επιστολή στον Κατσιφάρα για τον ποδηλατόδρομο της Πάτρας: Μπορούμε;

Ένα σοβαρό ερώτημα για τον ποδηλατόδρομο της Πάτρας και το αν μπορούν στην πόλη να συνυπάρξουν ποδήλατα και αυτοκίνητα θέτει ο πατρινός φαρμακοποιός Δημήτρης Δημητρόπουλος με επιστολή του στον περιφερειάρχη Δυτικης Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Θέλουμε Ποδηλατόδρομο στην πόλη μας;

κ. Περιφερειάρχη,

Με έκπληξη και αμηχανία διάβασα την ανάρτησή σας προ ημερών στα τοπικά ΜΜΕ, που ήσασταν στις Βρυξέλες και μας ενημερώσατε για τους εκεί Ποδηλατοδρόμους που συνυπάρχουν αρμονικά με οχήματα και πεζούς.

Η έκπληξή μου έχει να κάνει πως μια τέτοια υποδομή υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια στην Ενωμένη Ευρώπη που ζούμε και ανήκουμε, όμως εκεί συνυπάρχουν και λειτουργούν και άλλες υποδομές, όπως:

α) Επάρκεια θέσεων Parking για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της κάθε πόλης,

β) Άψογη Αστική Συγκοινωνία, καλύπτοντας το σύνολο της έκτασης που έχει μια πόλη (κέντρο και συνοικίες),

γ) Άρτιο δίκτυο σιδηροδρόμου για τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού,

δ) Διαγραμμίσεις Πεζών που υπάρχουν παντού και με εμφανή τρόπο, σε όλες τις οδούς, για την ασφαλή διέλευσή τους από το δρόμο, διότι εκεί έχουν αποκλειστική προτεραιότητα από τα τροχοφόρα.

Τι συμβαίνει όμως στην πόλη μας;

1) Όπου υπάρχουν διαγραμμίσεις Πεζών, δεν διακρίνονται καθόλου. Πέραν αυτού κανένας πεζός δεν μπορεί να διαβεί μια διασταύρωση με ασφάλεια, διότι κανένα όχημα δεν του δίνει προτεραιότητα, η οποία προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. αλλά δεν εφαρμόζεται.

2) Υπάρχουν πολλές διασταυρώσεις και τμήματα δρόμων που δεν έχουν καθόλου διαβάσεις Πεζών. Πρόσφατο παράδειγμα: στην είσοδο της μ. περιμετρικής, μετά τον κόμβο Ταμπαχάνων, δεν προγραμματίστηκε καμιά διάβαση για μεγάλη έκταση του νέου δρόμου, ενώ στον κόμβο Κουρτέση που κατασκευάστηκε πρόσφατα, αφαιρέθηκε μία διάβαση πεζών και ένα φανάρι, πέραν των δεκάδων θέσεων Parking που καταργήθηκαν και δεν αναπληρώθηκαν. Εκεί ο πεζός «απαγορεύεται» να περάσει απέναντι. Επίσης δεν υπάρχει καθαρός χρόνος διέλευσης πεζών στις διασταυρώσεις, αλλά ταυτόχρονα καλούνται να περνούν οχήματα και πεζοί.

3) Δεν υπάρχουν πουθενά ελεύθερα πεζοδρόμια, για την ασφαλή κυκλοφορία των Πεζών, για την πρόσβαση - διέλευση σε αυτά των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Παντού είναι καλυμμένα με κάθε είδους εμπορική πραμάτεια, καθίσματα, σκαλοπάτια, κολώνες ΔΕΗ, δέντρα-θάμνους, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κ.τ.λ.

4) Κατασκευάστηκε μια νέα οδός (η Κανακάρη), με τέσσερις (4) ανωφέρειες για να γίνει κύρια έξοδος από το κέντρο της πόλης, ενώ τους άλλους μεγάλους δρόμους που έχουμε όπως είναι η οδός Κορίνθου, η οδός Μαιζώνος, η οδός Κων/λεως τους αχρηστεύουμε. Στην Ενωμένη Ευρώπη, ανοίγουν και κατασκευάζουν μεγάλους δρόμους για να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στις πόλεις.

5) Η νέα εθνική οδός, με την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου, προγραμματίζεται να περάσει μέσα από το κέντρο της πόλης μας, όταν στην ενωμένη Ευρώπη κάνουν πράξη το κέντρο με λιγότερα οχήματα και ευκολότερη πρόσβαση των ΜΜΜ.

6) Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για έναν ποδηλατόδρομο που δε θα περνά από το υπό παραχώρηση Θαλάσσιο Μετώπο, αλλά από άλλες υποδομές της πόλης, κατά μήκος της οδού Οθ. Αμαλίας, προβληματίζει αρκετές επαγγελματικές τάξεις. Επιπλέον, είναι ένας σχεδιασμός που δεν παρέχει ασφάλεια διότι δεν υπάρχει φιλική συμπεριφορά των οδηγών.

Όμως το σοβαρό ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τον Ποδηλατόδρομο δεν υπάρχει η επαφή με το υγρό στοιχείο, το οποίο υποτίθεται ότι έχει ανάγκη ο λαός της πόλης; Είναι σαν να λένε πως οι χρήστες του Ποδηλατοδρόμου ανήκουν μόνο σε εύπορες τάξεις, και όχι στο σύνολο των πολιτών της Πάτρας…

Τελικά στην πόλη μας, μπορούν να συνυπάρχουν "Ποδήλατα, Πεζοί, Τροχοφόρα";

κ. Περιφερειάρχη,

Λόγω του θεσμικού ρόλου που έχετε, του πολύ εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτετε, των πολύ μεγάλων σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων που μπορείτε να διαχειριστείτε και να διοχετευτούν στην πόλη μας,

Επιβάλλεται να προγραμματίσετε έναν αντικειμενικό διάλογο με το σύνολο των Φορέων και κατοίκων της πόλης, για να αποκτήσει τις υποδομές που έχει ανάγκη και που συναντάτε στην Ενωμένη Ευρώπη, διότι με το να λέμε με μια μονοκοντυλιά «Τέλος στις Αρνήσεις», δεν παράγουμε έργο.

Μετά τιμής

Δημήτρης Δημητρόπουλος

Φαρμακοποιός

Τα μέλη μας (αλφαβητικά)

1. Ανθοπωλών

2. Αργυροχρυσοχόων- Ωρολογοποιών

3. Αρτοποιών

4. Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών ΝΔ. Ελλάδας

5. Βαφέων- Φανοποιών  Αυτ/των

                                     περισσότερα...

Φυλλάδιο ΟΕΒΕΣΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 • ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  Ο σύλλογος Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών νομού Αχαΐας, σας ενημερώνει ότι οι εφημερίες των καταστημάτων Βουλκανιζατέρ για τον ΜΑΡΤΙΟΥ έχουν ως εξής: Για την Κυριακή 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν οι ΑΦΟΙ ΦΑΛΙΕΡΟΙ, Γ. Παπανδρέου 60, 2610-337735 Για την Κυριακή 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Θράκης 4 & Αγ. Σοφίας, 2613-455944 Για την Κυριακή 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύουν οι ΑΦΟΙ ΒΕΡΡΑ, Γ. Παπανδρέου 83, 2610-338046 Για την Κυριακή 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΕΞΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δημοκρατίας 2 Οβρυά (δίπλα από Αγ. Σωτήρω), 2610-524490 Για την Κυριακή 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΓΚΟΥΖΟΥΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Δημοκρατίας & Αρακύνθου 2, 2610525434
 • ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

  Oι εφημερίες των καταστημάτων Βουλκανιζατέρ για τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ έχουν ως εξής:  Την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 θα εφημερεύουν οι ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ, Ακρωτηρίου 238, 2610-525222// Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 θα εφημερεύει ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πατρών Κλάους 18, 2613-009111// Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 θα εφημερεύει ο ΤΣΟΚΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Μαραγκοπούλου 74, 2610-623368//Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 θα εφημερεύουν οι ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Β.-ΚΑΥΚΑΣ Ι. Ο.Ε, Ευβοίας 210 (απέναντι από συνεταιρισμό ταξί) , 2610-361668  
 • ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

  Για την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΚΑΛΙΑΝΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πατρών Κλάους 47, 2610-621.601 Για την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο Καλούδης Διονύσης,Ακρωτηρίου 224, 2610-346690 Για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο Παλούκος Ευστάθιος, Πανεπιστημίου 208, 2610-435197 Για την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα εφημερεύει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δημοκρατίας 91, Οβρυά, 2610-525394
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ - ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πατρών & Περιχώρων "Ο Αγιος Χριστόφορος" σας εύχονται καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και ευτυχία.   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
 • ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΦΗΜΕΡΙΑ 23/12/2018

  Σας ενημερώνουμε ότι επειδή αυτή την Κυριακή όλα τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά ως είθισται, έτσι και όλα τα Βουλκανιζατέρ του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά. Συνεπώς δεν ισχύει για αυτή την Κυριακή 23/12/2018 η εφημερία. Η εφημερία του κυρίου Καλούδη θα μεταφερθεί στον Ιανουάριο. Θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφό μας. Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία Και ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!