ΑΡΧΙΚΗ

Κοινή παρατήρηση για όλους τους κατοίκους της Πάτρας και κυρίως στις ΜμΕ που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας, είναι πως η πόλη μας παραμένει σε ιδιαίτερα δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η ανεργία σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Όλοι συμφωνούν πως μόνο με πράξεις και δραστικές ενέργειες μπορεί να επέλθει η ανάπτυξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική πρόοδο.

Θεωρούμε άλμα προόδου το να συμμετάσχει η πόλη μας στο πιλοτικό πρόγραμμα του δικτύου 5G, καθώς θα καταστεί τεχνολογικά "έξυπνη πόλη" και θα εισαχθεί αυτόματα σε μια νέα εποχή, με όλα τα θετικά οφέλη για τους κατοίκους και κυρίως για τις επιχειρήσεις, που μέσω της τεχνολογίας επιζητούν την ανάπτυξη.

Το νέο δίκτυο φτιάχνεται με νέα δεδομένα που θα προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στην πόλη μας, που τη δεδομένη στιγμή έχει μεγάλη ανάγκη. Τα πέμπτης γενιάς δίκτυα υπόσχονται υψηλότατες ταχύτητες και απεριόριστη χωρητικότητα, στοιχεία που θα φέρουν νέες, καινοτόμες εφαρμογές και θα αλλάξουν ριζικά την οικονομία και τη ζωή των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων που θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής.5G

Η Πάτρα επελέγη για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος, ως μια πόλη με την απαραίτητη τεχνογνωσία και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή. Στόχος, λοιπόν, όλων των φορέων για την κατάκτηση αυτής της δυνητικής αγοράς πρέπει να είναι η σύμπραξη και η ύπαρξη οργανωτικών προσαρμογών προς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον και θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά πόλεις της Ευρώπης.

Όλο το Δελτίο Τύπου εδώ:ΟΕΒΕΣΝΑ-5G στην Πάτρα